מרק כתום – רותי
מרק כתום – רותי
המצרכים:
חתיכת דלעת (משהו כמו 350-400 גרם)
1 בטטה בינונית
1 תפוח אדמה בינוני
1/2 פלפל גמבה אדום
1/2 פלפל גמבה כתום/צהוב
1 בצל גדול
3 שיני שום גדולות
1/4 ראש כרפס מגורר
חופן עלי כרפס קצוצים
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן כוסברה קצוצה
1 כפית מחוקה מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כף גדושה כמון (מי שלא אוהב שישים פחות)
1 כף מחוקה פפריקה אדומה
1 כף אבקת מרק
1/8 כפית צ'ילי (לא חובה. רק למי שאוהב חריף)
שמן לטיגון
6 כוסות מים
אופן ההכנה
קוצצים דק את הבצל ומטגנים עד להשחמה.
מוסיפים באמצע הטיגון שתי שיני שום שלמות ושן אחת קצוצה.
מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לטגן.
מוסיפים דלעת חתוכה לריבועים, גזר חתוך לפרוסות, בטטה, תפוח אדמה חתוכים לריבועים וכרפס מגורר.
מוסיפים את התבלינים – למעט אבקת המרק והצ'ילי – ומערבבים. מטגנים עוד 2-3 דקות.
מוסיפים את המים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
אחרי כשעה וחצי-שעתיים, כשהירקות כמעט רכים לגמרי, מוסיפים את עלי הכרפס הקצוצים,
עלי הפטרוזיליה והכוסברה הקצוצים ואת אבקת המרק, ומבשלים עוד כעשרים דקות עד חצי שעה.
ממש לקראת הסוף מוסיפים קמצוץ צ'ילי.
מורידים מעל האש וטוחנים במוט בלנדר.
טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
בתיאבון