פינת המתכונים של החתן והשף שחף חן – דג מטוגן על מצע סלט
תגובה :כבוי
פינת המתכונים של החתן השף: שחף חן
דג מטוגן על מצע סלט
מרכיבים:
500 ג' דג סול/ בקלה/ נסיכת הנילוס– חתוך לנתחים
3 כפות מיונז
1 ביצה
1/2 כוס מי סודה לשתיה
1/1/2 כוסות קמח תופח
שצן לטיגון
1 גזר– חתוך לרבעים
כפית פפריקה מתודה
כפית כורכום
כפית מלח
כפית פלפל שחור טחון.
לסלט–
3 מלפפונים לרצועות דקות
10 צנוניות חתוכות
½ ראש חסה חתוך לרבעים
1/2 פלפל צ'ילי חריף– חתוך לרצועות (ללא הגרעינים)
כפית מלח
50 מ"ל שמן זית
50 מ"ל מיץ לימון
צרור עגבניות שרי– חתוכות לרבעים
אופן ההכנה:
מערבבים את המיונז, הביצה הקמח, הסודה לשתייה והתבלינים עד ליצירת בלילה.
מצ]ים את הדגים בבלילה ומטגנים בשמן עמוק, מעבירים לנייר סופג.
מכינים את הסלט ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ומגישים את הדג על המצע של הסלט, ואוכלים בתיאבון!