פינת המתכונים של החתן והשף שחף חן – קדרת עדשים ומוח עצם וקסביה
פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן
קדרת עדשים ומוח עצם וקסביה (ארטישוק ירושלמי)
מרכיבים:
5 עצמות מוח עצם מנוסרות בגובה 3 ס"מ
1 כוס מים
1 כוס קברנה סוביניון או יין אדום אחר
250 גרם עדשים שחורות/חומות
2 גזרים מקולפים קצוצים דק
3 ארטישוקים ירושלמים חתוכים קצוץ
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כפות שמן זית
3 שיני שום פרוסות
צרור פטרוזיליה להגשה
מלח או פלפל(לפי הטעם)
אופן ההכנה:
1.מחממים בסיר קטן את השמן ומטגנים בו את הבצל במשך 5 דקות על אש בינונית עד לשקיפות,מוסיפים את השום למשך דקה ומיד את הארטישוק והגזר במשך 5 דקות נוספות.
2.מוסיפים את העדשים ומאדים למשך 2 דקות ומוסיפים את היין האדום,מביאים לרתיחה ומוסיפים את השום והתיבול,מביאים לרתיחה נוספת ומנמיכים את האש למינימום.
3.מפרידים את המוח מהעצם בעזרת האגודל(בוהן),חותכים כל מוח ל-3 פרוסות ומוסיפים לתוך העדשים.
4.בסיר מכוסה מבשלים את התבשיל למשך 30 דקות.
* במידת הצורך מוסיפים עוד מים .
5.טועמים ומשפרים את הטיבול ומוסיפים את הפטרוזיליה.