פינת המתכונים של החתן והשף -שחף חן. מתכון לאורז בסגנון עדני
פינת המתכונים של החתן והשף -שחף חן .
אורז בסגנון עדני
המצרכים:
1 כוס אורז
½ כוס עדשים כתומות
1 בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
2 כפות שמן לטיגון (לא שמן זית)
כפית כוסברה יבשה טחונה
כפית הל טחון
½ כפית פלפל שחור טחון
½ כפית כורכום (אופציה)
1 כף כמון טחון
1 כפית מחוקה מלח
1 כף מחוקה אבקת מרק
מים לכיסוי האורז + סנטימטר מעל האורז
1 כף זרעוני כמון (אופציה)
1 כפית גרגרי פלפל (אופציה. לאוהבי חריף)
ההכנה:
– בוררים את האורז ואת העדשים ושוטפים טוב-טוב במים עד שהמים יוצאים צלולים.
– מניחים במסננת לייבוש.
– בינתיים מטגנים את הבצל עד להזהבה או להשחמה – איך שאוהבים.
– מוסיפים את האורז ואת התבלינים (אם מוסיפים את זרעוני הכמון ואת גרגרי הפלפל – זה המקום להוסיף אותם) – חוץ מהמלח ומאבקת המרק.
– מטגנים קלות את האורז והעדשים עם התבלינים על אש בינונית.
– שמים בקערית את המלח ואת אבקת המרק וממלאים אותה במים בכמות שתעבור את האורז בכסנטימטר אחד.
– שופכים את המים עם המלח ואבקת המרק על האורז (להקפיד שלא יהיו יותר מדי מים – לכן עדיף לשים בקערית פחות מים, ולהוסיף אחר כך לכמות שתעבור את האורז בכסנטימטר).
– מעלים את הלהבה ומניחים לאורז לרתוח.
– לאחר רתיחה חזקה מנמיכים מאוד את האש ומכסים את הסיר במגבת.
– מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות (אפשר לבדוק באמצע הבישול אם המים התאדו לחלוטין ואם האורז מבושל – אם עדיין יש מים או שהאורז לא בושל די הצורך – אפשר לבשל עוד 2-3 דקות).
– מכבים את האש ומשאירים את הסיר על הגז עד שיתקרר.
בתיאבון