פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן – מתכון ללביבות בצק עדניות
תגובה :כבוי
פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן – מתכון ללביבות בצק עדניות
לביבות בצק עדניות (עישאר)
המצרכים:
¾ 3 כוסות (חד פעמיות) קמח
2 כפות מחוקות שמרים יבשים
2/3 2 כוסות (חד פעמיות) מים פושרים
1 כפית מלח
2 כפות סוכר
אופן ההכנה:
– מערבבים קמח, שמרים וסוכר.
– מוסיפים מעט מים ולשים.
– לאחר שהחומרים התאחדו מוסיפים את המלח ואת יתרת המים בהדרגה – עד שייווצר בצק דליל למדי.
– לשים לפחות שבע דקות.
– מכסים את הקערה במגבת או מכניסים אותה לשקית ניילון ומכניסים במקרר ללילה להתפחה.
– מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים אותו בחוץ עוד כחצי שעה.
– לשים עוד פעם לישה קצרה.
– מחממים שמן עמוק טוב-טוב (השמן צריך להיות חם, אבל צריך להקפיד שלא יישרף).
– קורצים ביד חתיכות מהבצק ומטגנים משני הצדדים.
טיפ:
- כדי שהשמן לא יישרף בעת הטיגון מכניסים לתוכו חתיכת גזר.
- אפשר לטגן צד אחד של הלביבה כשהמחבת מכוסה את הצד השני לטגן בלי הכיסוי.
בתיאבון