30
אוג
2012

פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן – מתכון ללביבות בצק עדניות

תגובה :כבוי

פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן – מתכון ללביבות בצק עדניות 

לביבות בצק עדניות (עישאר)

המצרכים:

 

¾ 3 כוסות (חד פעמיות) קמח

2 כפות מחוקות שמרים יבשים

2/3 2 כוסות (חד פעמיות) מים פושרים

1 כפית מלח

2 כפות סוכר

אופן ההכנה:

– מערבבים קמח, שמרים וסוכר.

– מוסיפים מעט מים ולשים.

– לאחר שהחומרים התאחדו מוסיפים את המלח ואת יתרת המים בהדרגה – עד שייווצר בצק דליל למדי.

– לשים לפחות שבע דקות.

– מכסים את הקערה במגבת או מכניסים אותה לשקית ניילון ומכניסים במקרר ללילה להתפחה.

– מוציאים את הבצק מהמקרר ומניחים אותו בחוץ עוד כחצי שעה.

– לשים עוד פעם לישה קצרה.

– מחממים שמן עמוק טוב-טוב (השמן צריך להיות חם, אבל צריך להקפיד שלא יישרף).

– קורצים ביד חתיכות מהבצק ומטגנים משני הצדדים.

טיפ:

  1. כדי שהשמן לא יישרף בעת הטיגון מכניסים לתוכו חתיכת גזר.
  2. אפשר לטגן צד אחד של הלביבה כשהמחבת מכוסה את הצד השני לטגן בלי הכיסוי.

בתיאבון

אודות המחבר