רול סינטה במילוי טלה
פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן
רול סינטה במילוי טלה
חומרים:
100 גרם סינטה עגל / חזה עוף
50 גרםבשר טחון
10 גרםשומן כבש
2 שיני שום
חצי בצל סגול קצוץ
10 גרםצנוברים
חופן פטרוזיליה קצוצה
רבע כוס שמן זית
קורט (=מעט) מלח גס
קורט פלפל שחור גרוס
לקישוט:
טורטייה אחת
3 יחידות עגבניות שרי
אופן ההכנה:
תחילה פורסים את הסינטה / חזה העוף למניפה דקה אחת שלמה ועוטפים בניילון הפרדה ומשטחים בעזרת פטיש שניצל, לאחר מכן מחממים מחבת עם מעט שמן זית ומזגגים את הבצל הסגול עד לשקיפות, מוסיפים את השום לעוד חצי קדה ולאחר מכן מוסיפים את הבשר, הצנוברים, שמים מלח, פלפל לפי הטעם ולבסוף מוסיפים את הפטרוזיליה.
על גבי מניפת הסינטה / חזה העוף משטיחים את הבשר באמצע ומגלגלים בעזרת ניילון נצמד לרול. סוגרים ומהדקים מהצדדים ומכניסים למקפיא למשך שעה לפחות.
עכשיו עומדות בפנינו 2 אפשרויות, מחד גיסא אפשר להגיש את הרול כיחידה שלמה, ומאידך גיסא לפרוס אותו ל"מדליונים" (חתיכות בצורת מדליות).
מחממים את המחבת עם מעט שמן זית וצוברים את החתיכות / הרול השלם מכל הצדדים.
את הטורטייה לקישוט- פורסים לרצועות ומקיפים את הרול , ואופים בתנור חם ב- 180 מעלות כדקה,או ניתן לטגן לכמה שניות , ואת העגבניות שרי חוצים לשניים וצורבים מעט במחבת.
ולהגשה סופית- מניחים כמה מדליונים על חישוק טורטייה ומניחים מעל עגבניית שרי צלויה.
בתיאבון J