המבורגר עדשים
תגובה :כבוי
פינת המתכונים של החתן והשף: שחף חן
המבורגר עדשים
חומרים:
2/3 כוס של עדשים ירוקות
200 ג' פטריות שמפניון
1 גזר
4 ביצים
3 בצל סגול
3 שיני שום
2 כפות אבקת בצל
1/2 כף מלח
מעט פלפל שחור גרוס
2 כוסות פרורי לחם
2 כפות קורנפלור
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים בהרבה מים בלי מלח במשך כ- 25 דקות, עד שהן רכות אך לא מתפרקות. מסננים ושומרים בצד. מטגנים את הבצל עד שהוא מחליף צבע, מוסיפים את השום ולאדות כדקה.
מקפיצים את הפטריות בשמן זית בצריבה חזקה, שובים את הביצים ולאחר מכן טורפים אותם בקערה ומערביים את כל החומרים יחדיו.
כדאי לעשות "טסט" על קציצה קטנה ולפי זה לתקן את התיבול.
לאחר שעה שנתנו למסה לנוח, יוצרים קציצות ושומרים על קצוות.
מכניסים לתנור למשך כ- 8 דקות על חום של 230 מעלות.
בתיאבון J